<< Navštivte nový web na https://eclive.cz >>

Souboj kultur na EC2012

16.05.2013 23:30

Je jasný, že jednou z nejdůležitějších ingrediencí „ingliš kempu“ jsou amíci. Týden na english campu je prostě setkání s trochu jinou kulturou, jiným způsobem myšlení a života. Ať už se však snažíme sebevíc, né vždy se nám podaří vyhnout se všem mezikulturním střetům … toto je ten největší který sem zažil:
Protože se obě strany snaží představit v tom nejlepším světle-slova-smyslu, došlo k souboji srovnatelném s finálem MS v hokeji. Aby amíci věděli, co je to být Čechem je strava na EC nejen skvělá, ale taky česká: maďarský guláš, vídenský řízek a samozejmě německý houskový knedlík. Nevím už, kdo to začal, ale někomu z američanů knedlíky tak zachutnaly, že si šel přidat a to se nám stalo výzvou.
…..„Tak co kluci ukážem jim jak se to dělá po česku?“ - „Jasně“ ...a už to jelo první várka sedm kousků, v dalším kole pět a šlo do tuhého. Objem žaludku je jen litr a půl, ale tady jde o čest národa, take jdeme pro další várku...... a další......
S těmi největšími borci jsme dorazili těsně pod hranici dvaceti knedlíků, čímž byli američtí soupeři naprosto odzbrojeni. Vítězství je naše.
                                                                                                                                                            Ilustrační obrázek převzat z commons.wikipedia.org.
Daniel